Jump to content


Vag-com Fault Codes Can Some Tell Me What It They Mean!


  • Please log in to reply
15 replies to this topic

#1 Guest_onamso_*

Guest_onamso_*
  • Guests

Posted 27 November 2006 - 10:44 PM

hi everyone, i managed to get my vag-com working and like all little boys, i went to play with my toy :D but the fun soon burned out..... as u will well see by the LONG list of faults that soon unvailed before me :angry2:

i had the problem with my labtop and vag-com leadnot working,,,after days of surfing the net i sussed it out :D the modem was using the same com-port as the lead so i unabled the modem and bobs ur boss......works like a dreammmmm B) well worked to well if u asked me :(........ its back surfing now to try and fine the remadies..........anyone got a couple of anadins :wacko:

VAG-COM Version: Release 409.1-US
Control Module Part Number: 038 906 019 FA
Component and/or Version: 1,9l R4 EDC 0001SG 1454
Software Coding: 00002
Work Shop Code: WSC 00020

5 Faults Found:
17965 - Charge Pressure Control: Positive Deviation
P1557 - 35-10 - - - Intermittent

17978 - Shareware Version. To Decode all DTCs
P1570 - 35-10 - Please Register/Activate - Intermittent

18074 - Shareware Version. To Decode all DTCs
P1666 - 35-10 - Please Register/Activate - Intermittent

16685 - Cylinder 1 Misfire Detected
P0301 - 35-10 - - - Intermittent

17552 - Shareware Version. To Decode all DTCs
P1144 - 35-10 - Please Register/Activate - Intermittent

---------------------------------------------------------------------------

Control Module Part Number: 7M5 907 049
Component and/or Version: Klimabetaetigung 0303
Software Coding: 0000000
Work Shop Code: WSC 00000

4 Faults Found:
01271 - Positioning Motor for Temperature Flap (V68)
006 - Short to Plus

00926 - Shareware Version. To Decode all DTCs
002 - Please Register/Activate

01189 - Shareware Version. To Decode all DTCs
009 - Please Register/Activate

01271 - Positioning Motor for Temperature Flap (V68)
009 - Open or Short to Ground

---------------------------------------------------------------------------

Control Module Part Number: 7M3 962 258 L
Component and/or Version: Multifunkt.Einh 0001
Software Coding: 04097
Work Shop Code: WSC 00020

3 Faults Found:
01135 - Interior Monitoring Sensors
35-00 - -

00955 - Shareware Version. To Decode all DTCs
09-10 - Please Register/Activate - Intermittent

01142 - Shareware Version. To Decode all DTCs
28-10 - Please Register/Activate - Intermittent
---------------------------------------------------------------------------

Control Module Part Number: 7M5 920 900 G
Component and/or Version: KOMBIINSTRUMENT VDO V40
Software Coding: 01421
Work Shop Code: WSC 00021

2 Faults Found:
00562 - Sensor for Oil Level/Temperature (G266)
30-10 - Open or Short to B+ - Intermittent

01314 - Shareware Version. To Decode all DTCs
49-10 - Please Register/Activate - Intermittent

---------------------------------------------------------------------------

Control Module Part Number: 6N0 909 901
Component and/or Version: Gateway K<->CAN 0001
Software Coding: 00006
Work Shop Code: WSC 00020

1 Fault Found:
01314 - Engine Control Module
49-10 - No Communications - Intermittent

---------------------------------------------------------------------------

Control Module Part Number: 7M3 919 283
Component and/or Version: Parkingsyst. SH RDW D02
Software Coding: 00117
Work Shop Code: WSC 00020

No fault code found.

-------------------------------------------------------------------------------

THE END :bigemo_harabe_net-196:

#2 Guest_gooner52_*

Guest_gooner52_*
  • Guests

Posted 27 November 2006 - 10:59 PM

look here :bigemo_harabe_net-196:

#3 Guest_onamso_*

Guest_onamso_*
  • Guests

Posted 27 November 2006 - 11:18 PM

look here :angry2:




hi gooner52 :wacko:

thanks for the info...looks like some of the codes r there ,,,will have to look around for the ones that ross-tech keep under their rug
or fork out a small 4tune to activate!!!! :bigemo_harabe_net-196:

#4 TKPeters

TKPeters

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 33 posts

Posted 27 November 2006 - 11:41 PM

Your using an old version of VAG-COM
I would find someone with the correct equipment or Buy it

We are based in Teesside, if we can be of any help
VAG-COM Diagnostics Available in the Teesside Area
VW Teesside - Genuine VW Parts @ Trade Prices

#5 Guest_gooner52_*

Guest_gooner52_*
  • Guests

Posted 27 November 2006 - 11:47 PM


look here :wacko:




hi gooner52 :(

thanks for the info...looks like some of the codes r there ,,,will have to look around for the ones that ross-tech keep under their rug
or fork out a small 4tune to activate!!!! :bigemo_harabe_net-196:



thats ok i have some other links somewhere will try and dig them out :angry2:

#6 Guest_onamso_*

Guest_onamso_*
  • Guests

Posted 27 November 2006 - 11:51 PM

Your using an old version of VAG-COM
I would find someone with the correct equipment or Buy it

We are based in Teesside, if we can be of any help




hi what would a newer one do that this one will not? ....just out of ignorance :bigemo_harabe_net-196:

#7 JohnR

JohnR

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 329 posts

Posted 28 November 2006 - 07:17 AM


Your using an old version of VAG-COM
I would find someone with the correct equipment or Buy it

We are based in Teesside, if we can be of any help




hi what would a newer one do that this one will not? ....just out of ignorance :bigemo_harabe_net-196:


First of all, have you reset these codes? If not, do so and then go for a drive and see how many of them just "disappear". Also, get Vag-com 409.1. Its free to download and try out, but 99 dollars (50 quid-ish) to register for the full functionality.


John
Galaxy TDi Ghia, 2002 (52 plate), black


"Every day in every way I'm getting better and better!!" - Frank Spencer

#8 dipsomaniac

dipsomaniac

    Super Member

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 562 posts

Posted 28 November 2006 - 10:36 AM

agree with john. keep a copy of the codes, clear them and go for a long drive (unless you have a bad misfire) before re-scanning.

you haven't mentioned if the car is showing any other signs of problems?
1998 V6 2.8 Ghia X

#9 Guest_onamso_*

Guest_onamso_*
  • Guests

Posted 28 November 2006 - 05:20 PM



Your using an old version of VAG-COM
I would find someone with the correct equipment or Buy it

We are based in Teesside, if we can be of any help




hi what would a newer one do that this one will not? ....just out of ignorance ;)


First of all, have you reset these codes? If not, do so and then go for a drive and see how many of them just "disappear". Also, get Vag-com 409.1. Its free to download and try out, but 99 dollars (50 quid-ish) to register for the full functionality.


John




hi , i didnt reset so under ur advice i have this morning and them went for a drive, this time i got 3 faults on the 01 engine side back which r;

01------engine
Control Module Part Number: 038 906 019 FA
Component and/or Version: 1,9l R4 EDC 0001SG 1454
Software Coding: 00002
Work Shop Code: WSC 00020

3 Faults Found:

18074 - Valve for Pump-Jet: Cylinder 1 (N240): Electrical Malfunction
P1666 - 35-00 - -

16685 - Shareware Version. To Decode all DTCs
P0301 - 35-00 - Please Register/Activate

17965 - Shareware Version. To Decode all DTCs
P1557 - 35-00 - Please Register/Activate

---------------------------------------------------------------------------

17----instrument

Control Module Part Number: 7M5 920 900 G
Component and/or Version: KOMBIINSTRUMENT VDO V40
Software Coding: 01421
Work Shop Code: WSC 00021

1 Fault Found:

00562 - Sensor for Oil Level/Temperature (G266)
30-10 - Open or Short to B+ - Intermittent

---------------------------------------------------------------------------


can u help me out with these? ;)


agree with john. keep a copy of the codes, clear them and go for a long drive (unless you have a bad misfire) before re-scanning.

you haven't mentioned if the car is showing any other signs of problems?




hi,dipsomaniac please look at my reply to john for the new results :angry:

no the car doesnt seem to have any other problem, well may be ;) when i change gear, as i press the clutch down i get a kind of whistleing air sound from ,what seems to be, the drivers airvent inside :) can this mean something as well.


thanks guys :)

#10 JohnR

JohnR

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 329 posts

Posted 28 November 2006 - 06:04 PM

If you go to the "useful links" section at the top of the technical section, then to the Rosstech Wiki you get:-

18074/P1666 - Valve for Pump - Jet: Cylinder 1 (N240): Electrical Malfunction
[edit]Possible Symptoms
Irregular rpm
[edit]Possible Causes
Wiring and/or connections to/from the Valve for Pump Jet
Valve for Pump Jet
[edit]Possible Solutions
Check wiring and Check / Clean all connections
Replace the cable-tree to/from all the Valves for Pump Jet
Replace Valve for Pump Jet (replace them all !)
[edit]Special Notes
For each Valve the ECU checks the Begin of Injection Period (BIP) via a voltage. That voltage is very small (less than 0.0001A). Each extra resistance in the cable is fatal. So, in case of any doubt, just replace all cables.
Retrieved from "http://wiki.ross-tec...hp/18074/P1666"

You can check the others there too.

John
Galaxy TDi Ghia, 2002 (52 plate), black


"Every day in every way I'm getting better and better!!" - Frank Spencer

#11 Guest_onamso_*

Guest_onamso_*
  • Guests

Posted 28 November 2006 - 06:10 PM

If you go to the "useful links" section at the top of the technical section, then to the Rosstech Wiki you get:-

18074/P1666 - Valve for Pump - Jet: Cylinder 1 (N240): Electrical Malfunction
[edit]Possible Symptoms
Irregular rpm
[edit]Possible Causes
Wiring and/or connections to/from the Valve for Pump Jet
Valve for Pump Jet
[edit]Possible Solutions
Check wiring and Check / Clean all connections
Replace the cable-tree to/from all the Valves for Pump Jet
Replace Valve for Pump Jet (replace them all !)
[edit]Special Notes
For each Valve the ECU checks the Begin of Injection Period (BIP) via a voltage. That voltage is very small (less than 0.0001A). Each extra resistance in the cable is fatal. So, in case of any doubt, just replace all cables.
Retrieved from "http://wiki.ross-tec...hp/18074/P1666"

You can check the others there too.

John



thanks johnR im on that right away :)

#12 Guest_onamso_*

Guest_onamso_*
  • Guests

Posted 28 November 2006 - 06:43 PM

If you go to the "useful links" section at the top of the technical section, then to the Rosstech Wiki you get:-

18074/P1666 - Valve for Pump - Jet: Cylinder 1 (N240): Electrical Malfunction
[edit]Possible Symptoms
Irregular rpm
[edit]Possible Causes
Wiring and/or connections to/from the Valve for Pump Jet
Valve for Pump Jet
[edit]Possible Solutions
Check wiring and Check / Clean all connections
Replace the cable-tree to/from all the Valves for Pump Jet
Replace Valve for Pump Jet (replace them all !)
[edit]Special Notes
For each Valve the ECU checks the Begin of Injection Period (BIP) via a voltage. That voltage is very small (less than 0.0001A). Each extra resistance in the cable is fatal. So, in case of any doubt, just replace all cables.
Retrieved from "http://wiki.ross-tec...hp/18074/P1666"

You can check the others there too.

John


hi john had to edit this reply, i thought u was directing me to the link, when silly me :) u got the info for me ....ok.... i went to the link that u retrieved the info from but there is no text there anymore :) anyway will look the others up too..but i do need to know were the PUMP JET is...and the VALVES? :angry: ...can u direct ;) me JohnR?

#13 dipsomaniac

dipsomaniac

    Super Member

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 562 posts

Posted 29 November 2006 - 08:46 AM

16685 is just telling you there is a misfire on cylinder no1 - so is a symtom of the problem. sorry i can't be anymore help - i am more of a petrolhead.
1998 V6 2.8 Ghia X

#14 Guest_onamso_*

Guest_onamso_*
  • Guests

Posted 29 November 2006 - 10:30 PM

hi team :wub:

so the fault code;

18074 - Valve for Pump-Jet: Cylinder 1 (N240): Electrical Malfunction
P1666 - 35-00
lead me to the problem that it was the injector wiring loom that runs in the head, in the oil bath, all the wiring and connectors are in the oil bath......i couldnt get the connectors off so i just twiddled around with them......WELL LET ME TELL U -THAT WAS THE MOST SATISFYING TWIDDLE OF MY LIFE :wub:........it has fixed my problemo of 3months .....tonight i can have a good nights sleep......... :D

i just wonder if i should have cleaned them?....coz i suppose it could happen again right? :lol:

but anyways thanks to all u guys that took the time to help me out on this one...nice work team :blink:
special thanks to johnR.

#15 dipsomaniac

dipsomaniac

    Super Member

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 562 posts

Posted 30 November 2006 - 07:44 AM

good work
1998 V6 2.8 Ghia X

#16 JohnR

JohnR

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 329 posts

Posted 30 November 2006 - 04:29 PM

hi team :D

so the fault code;

18074 - Valve for Pump-Jet: Cylinder 1 (N240): Electrical Malfunction
P1666 - 35-00
lead me to the problem that it was the injector wiring loom that runs in the head, in the oil bath, all the wiring and connectors are in the oil bath......i couldnt get the connectors off so i just twiddled around with them......WELL LET ME TELL U -THAT WAS THE MOST SATISFYING TWIDDLE OF MY LIFE :lol:........it has fixed my problemo of 3months .....tonight i can have a good nights sleep......... :lol:

i just wonder if i should have cleaned them?....coz i suppose it could happen again right? :wub:

but anyways thanks to all u guys that took the time to help me out on this one...nice work team :lol:
special thanks to johnR.


aw...shucks! wuz nuthin! I lurnt 2 reed at skwl! :lol:
Galaxy TDi Ghia, 2002 (52 plate), black


"Every day in every way I'm getting better and better!!" - Frank Spencer