Jump to content


Photo
- - - - -

M2 Galaxy Heater Not Working


  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 brett

brett

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 12 posts

Posted 17 October 2011 - 12:39 PM

High here`s a strange one the heater control panel does not lite up ,and the heater has stopped working,fan works fine,i have checked fuses they are ok ,any ideas

#2 daddyfixit

daddyfixit

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 234 posts

Posted 17 October 2011 - 08:27 PM

easy;
you need to remove the knobs,front panel etc.
remove the heater contorl assembly carefully and remove the 2 wiring multi plugs altogether
switch ignition on and then turn it off
reconnect multi-plugs,refit control unit and its facia.dials etc

you should find it now works

#3 brett

brett

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 12 posts

Posted 19 October 2011 - 07:18 AM

Cheers i will give that a try

#4 brett

brett

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 12 posts

Posted 19 October 2011 - 08:38 AM

Brilliant it worked ,i can ditch the blankets now ,if you need a Guitar fixing im`e your man
Cheers Ray

#5 Airrex7

Airrex7

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 83 posts

Posted 20 October 2011 - 03:29 AM

Thought I would add to this.

Discovered I had kind of same problem, no warm air when heater was on.

Mine is a Mk2 Galaxy but with the analog heater display, used it yesterday for warm air, fans working ok, controls set correctly but blowing cold air instead of warm.

Solution, topped up the expansion vessel, problem sorted.

#6 Paulx3

Paulx3

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Posted 06 October 2012 - 12:56 PM

Had same problem, seems obvious but the coolant level was low, topped up and now fine.

#7 Caff

Caff

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 89 posts

Posted 22 February 2013 - 04:57 PM

I had the same problem as the initial poster and the solution worked for me. I prized the surround away but did not need to remove the dials. Not sure they could come off! Then just four torx screws and the controls are out. Simples. Thanks daddyfixit.


Edited by Caff, 22 February 2013 - 04:58 PM.